Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Niet Kunnen Poepen

Hoe kan ik mijn Stoelgang opwekken als het niet lukt om te poepen?

We noemen het beestje graag bij zijn naam, het probleem is namelijk wat het is: het niet meer kunnen poepen. Als je bij de dokter komt noemen ze dit vervolgens een moeilijke stoelgang of het opwekken van de stoelgang. Wij hebben dankzij onze gebruikers echt alle mogelijke tips verzameld die helpen als het niet meer lukt om te poepen. 

Opgeblazen buik en niet kunnen poepen

Ik ben sinds 2 weken begonnen met gezonder eten. In het begin kon ik nog gewoon naar het toilet. Helaas kan ik nu al 4 dagen niet poepen. Mijn buik is opgeblazen en hard. Wat werkt hier het beste tegen?

Anoniempje
Tip #19572


Niet kunnen poepen? Een banaan werkt!

Bananen kunnen juist een goede stoelgang opwekken, al denkt iedereen van wel! In bananen zitten namelijk veel vezels. Zo'n 4 gram per banaan, door deze vezels gaan bananen met voldoende vocht natuurlijk de verstopping juist tegen! Bananen zijn dus in tegenstelling tot wat men denkt prima te eten als je weer wilt poepen. 

Noah
Tip #1711


Drink lauw water voor stoelgang

Moeite met de stoelgang, elke morgen op de nuchtere maag lauw water drinken.

Tip #598


Appelazijn werkt

Meng bij een darmafsluiting/verstopping 3 theelepels (appel)azijn door 200ml water/thee/(appel)sap en drink dit rustig op, dit kunt u indien nodig later op de dag nog eens herhalen, meng echter niet meer dan maximaal 2 eetlepels per keer, u kunt eventueel wel wat meer vocht toevoegen aan het mengsel, succes.

opapappa
Tip #19596


Sinaasappelsap voor betere stoelgang

Voor een betere stoelgang kun je bij het ontbijt een glaasje sinaasappelsap drinken. Dit hoeft geen vers sap te zijn, mag ook een pak lang houdbare sinaasappelsap zijn.

P. van Eden
Tip #14817


Gedroogte pruimen verbeteren stoelgang

Als een baby of kind niet kan poepen koop dan een paar gedroogte pruimen kook die in een pan een paar minuten en dan uit de pan halen en pelen en het vrucht vlees geven aan het kind of persoon binnen half uurtje kon mijn kindje weer poepen.

Patricia Postema
Tip #2108


Stress kan oorzaak zijn

Veel darmproblemen komen door stress, zowel diarree als verstopping. Kijk dus of je hier iets aan kan doen als je hier last van hebt.

Eef Bols
Tip #19595


Vijgen verbeteren de stoelgang

Eet elke dag ongeveer drie geconfijte vijgen in bijvoorbeeld yoghurt of kwark, en het helpt, zelf heb ik een spastische dikkedarm, nu probleem opgelost, zonder medicatie.

Jolandav
Tip #15969


Harde ontlasting: Lijnzaad

Als je last hebt van harde ontlasting en daardoor moeilijk kunt poepen is lijnzaad een goede oplossing: Elke dag twee eetlepels lijnzaad door uw yoghurt of vla.

Saar
Tip #19632


Niet kunnen poepen op vakantie

Als je op vakantie bent en het niet lukt om goed te poepen dan zit het hem vaak in twee dingen: Een gebrek aan rust (dit is vaak een probleem aan het begin van de vakantie) en een plotseling verandert eetpatroon. Wat je kan doen om dit op te lossen is voldoende water drinken. Ook het voldoende eten van vezels ( fruit en groente ) werkt zeer goed om de stoelgang op te wekken . Maar ook werkt het goed om voldoende koffie te drinken! (Al helemaal als je dit bijvoorbeeld in Nederland ook doet) Succes met het poepen!

Hopla
Tip #19584


Cashewnoten eten voor stoelgang

Iedere avond een klein handje cashewnootjes helpt de stoelgang!

Ferry
Tip #599


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Niet kunnen poepen op vreemde WC

Voor sommigen is het lastig om te poepen op een WC van iemand anders. Eigenlijk is het het 'niet durven poepen'. Vrees dat men de poepgeur zal ruiken of direct na jou naar de WC zal gaan. Het is belangrijk om hierbij direct al te beseffen dat poep een afvalproduct is en nou eenmaal hoort te stinken. Het is zoals het is en je kan hier niets aan doen. Een truuk om zo min mogelijk geur achter te laten als je hier echt mee zit: Zo snel mogelijk doortrekken! Niet dus eerst de billen afvegen, maar direct na het poepen doortrekken. Zo zal de bron van de geur direct al weg zijn. Belangrijker echter is om gewoonweg te accepteren dat poep nou eenmaal een onderdeel van het leven is.

Anna
Tip #19587


Kiwi's voor het ontbijt

Eet elke ochtend voor het ontbijt twee kiwi's en je hebt geen last meer van verstopping. Het duurt wel een paar dagen voor het werkt, maar succes verzekerd!

Annet
Tip #1154


Rauwe aardappel bevordert stoelgang

Last van slechte stoelgang en harde ontlasting. Eet elke morgen een kwart rauwe aardappel. Je bent er zo vanaf

Elmo
Tip #2262


Eet een peer

probeer een peer te eten op lege maag meestal helpt dat goed

Hazim Bayram
Tip #19597


Rauwkost bij iedere maaltijd

Een trage spijsvertering wordt gestimuleerd als men voor ieder maaltijd wat rauwkost gebruikt (geraspte wortel, appel, witte kool)

Hella
Tip #1418


Rijpe bananen voor snelle stoelgang

Eet rijpe bananen voor een snelle stoelgang.

Tip #1868


Als je al een week niet kan poepen

Het is dan nog geen reden tot behandeling, echter als je klachten hebt ( pijn, druk of een opgeblazen gevoel) moet je actie ondernemen. Hoe dan ook zouden wij wel aanraden om vezelrijke voeding te nemen. Een laxeermiddeltje is natuurlijk ook een goede oplossing.

Tymo
Tip #19588


Stoelgang stimuleren met lauw water en lijnzaad

Moeilijke stoelgang Veel waterdrinken, 's morgens 2 glazen lauw water. 2 eetlepels lijnzaad door de yogurt roeren.

Marja
Tip #601


Gebroken lijnzaad voor betere stoelgang

Heeft u last van een onregelmatige stoelgang? Eet "s ochtends op de nuchtere maag gebroken lijnzaad (te koop in de supermarkt). Dit kun je gewoon in de yoghurt of melk e.d. doen. 2 Eetlepels "s morgens en "s avonds is voldoende, bij mij hielp het na een paar dagen! Ook verkrijgbaar in olie, maar dit is niet zo smakelijk!

Truus
Tip #4007


Volkoren brood is goed voor stoelgang

Volkoren brood eten helpt ook, eet GEEN BANANEN EN/OF GERASPE APPELS dat stopt! Sinasappelen helpen ook en eet zilvervliesrijst ipv gewone rijst.

Gr.
Tip #1489


Pruimen bevorderen stoelgang

Last van de stoelgang? Op je nuchtere maag een gedraagde pruim.

Geertje
Tip #600


Stoelgang stimuleren

Roer enkele theelepels pure bakingsoda Soda ( merk arm& Hammer) door een half kopje water en drink dit op, je kunt er dan op wachten!

Rièt
Tip #21862


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen, zoals bijvoorbeeld het niet kunnen poepen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet door professionals gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.