Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Spareribs Oma's recept

Hoe krijg je lekkere malse spareribs?

Oma weet wel raad met Spareribs. Lees hoe je lekker malse spareribs kan maken die zo van het bot afvallen.

Vlees in de oven met bakje water

Als je spareribs in de oven doet. Doe er dan even een bakje water bij, kan trouwens met al het botvlees. Dan droogt het vlees niet snel uit.
Dit is een tip van mijn eigen chef.

Anneliespekel
Tip #15056


Malse spareribs maken

Wil je dat jouw spareribs lekker mals worden: Kies er dan voor om deze voor te garen. Het is in de BBQ wereld niet echt gebruikelijk om dit te doen, maar het maakt het wel veel makkelijker. Ook gezien een goede Sparerib wel 3 uur kan duren. Hoe meer tijd je neemt en hoe meer je de Sparerib tussentijds wat rustiger laat garen in folie: hoe malser de sparerib wordt.

JanetteB
Tip #18073


Spareribs Oma’s recept maken

Droog vlees is iets wat vaak voor komt. De tip die ik veel gebruik is een bakje water bij de sparibis in de oven zetten. De kans dat het dan niet zo droog wordt is veel groter.

Omarecept
Tip #20490


Spareribs volgens oma’s recept klaarmaken in snelkookpan

Het klinkt misschien een beetje raar, maar ik heb mijn oma’s recept voor spareribs aangepast door het in de snelkookpan te maken. Dit zorgt er voor dat je een heerlijk mals stukje vlees krijgt. Veel mensen vinden het heerlijk om dit te eten. Als je een goede marinade hebt voor je spareribs, kun je deze goed klaarmaken in de snelkoker. Hierbij is het handig om dit langzaam en op lage hitte te doen. Hierdoor worden de spareribs het lekkerste.

Anoniem
Tip #21383


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen