De beste tips

Scoliose oefeningen

#1. Lig met knieën rechtop bij scoliose

Als je een scoliose hebt waar je pijn aan hebt (voor rugpijn helpt dit ook) is je rug vaak gespannen een oefening die bij mij goed helpt is: ga op je bed of op een matras liggen met je knieën rechtop. Probeer je rug aan te spannen 1 sec vast houden en daarna je rug in je matras te duwen voor 3 sec. Dit kan in het begin lastig naar en pijn doen maar hoe langen je het doet hoe beter het gaat! daarna kan je je rug nog insmeren met arnica zalf en je rug zal een stuk minder pijn doen!
Scoliose oefeningen

#2. Het gebruik maken van oefentherapie

Oefentherapie is iets wat scoliose kan helpen wanneer je er mee bezig bent. Het is namelijk niet altijd goed om het alleen maar zelf te doen. Je kan in therapie gaan. Dit is wat ik gelezen heb en ik denk dat het dus zeker aan te raden valt.
Scoliose oefeningen

#3. Oefeningen doen tegen scoliose

Scoliose is een aandoening waarbij je veel last van je rug krijgt. Dit kan vervelend zijn om last van te hebben. Hierom zijn er veel mensen die scoliose oefeningen doen. Dit zorgt er namelijk voor dat de scoliose voor een deel weg kan trekken. Het kan een stuk prettiger zijn om oefeningen te doen tegen scoliose. Deze kunnen namelijk voor veel verlichting zorgen.
Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.