Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Waterschade aan boek

Wat kan ik doen aan de waterschade aan mijn boek?

Heb je water geknoeid over je boek en zoek je naar een manier om deze schade op te lossen? Lees de tips die oma over dit onderwerp heeft.

Strijken

Ik heb het eens met een strijkijzer gedaan met een boek dat in bad gevallen was. Ik heb het eerst met toiletpapier tussen de bladzijden en met de rug omhoog wat laten drogen met de karten at uit elkaar en een ventilator er op. Toen het droog was had ik ook onbeschadigde bladzijden=, maar ook wat gekreukt in plaats vabn vlak. Ik heb een multiplexplaatje gepakt, daar wat sof op gelegd dat ik met nietjes aan de zijkenten vastzette. Toen heb ik dat onder zo opgevuld dat de kaft van het opengeslagen boek mooi vlak op dat multiplex lag. Toen heb ik het stoomstrijkijzer op stand wol en stomen gezet en heb het eerste blad vlak gestreken. Zo deed ik elke dag een blad of 20 tot het klaar was. De kaften waren ook wat ontzet en die heb ik vlak geperst zoals je een vouw in een broek perst met een natte doek. Toen alles klaar was, war het boek wat dikker aan de buitenkant en heb ik het een paar weken onder dat multiplax plankje gelegd met flink wat gewicht er op. Daarna was het als nieuw en kon het terug naar de biep waar men niets merkte en ik er met een paar dubbeltjes tijdoverschrijding af kwam.

Garayuk
Tip #19768

Inloggen of reactie achterlaten als gast

Reactie geplaatst


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen