De beste tips

Angst voor seks overwinnen

#1. Seks Iets Anatomischer Bekijken

Bij seks komt heel veel emotie kijken, als je nog niet de kennis hebt over het menselijk lichaam kan deze emotie allesoverheersend zijn.

Als je je verdiept in het menselijk lichaam, waar orgasmes vandaan komen, de geslachtsdelen en de functies van al deze geslagsdelen dan kan het wat spanning wegnemen en de angst om seks te hebben wat laten afnemen.

Je hoeft niet alles tijdens de seks te leren, er is al veel te leren op Youtube als je kijk naar de filmpjes over de eerste keer seks. Dit kan behoorlijk veel spanning van seks afhalen en de seks leuker maken. 

Angst voor seks overwinnen

#2. Internet gebruiken

Het is wellicht niet de meest juiste of meest geschikte tip, maar ga gewoon eens kijken op het Internet en zoek dan naar wat normale / softere categorieën. Dit kan je in ieder geval een beeld geven met wat je  kan verwachten en zou wat angst weg kunnen nemen, al is het maar een beetje. 

Angst voor seks overwinnen

#3. Communicatie is begrip!

Wat mijn oma hier altijd over zei: "Communicatie is de sleutel tot begrip." Als je angst voor seks wilt overwinnen, praat dan open en eerlijk met je partner.

Deel je zorgen, angsten en gevoelens. Een goede communicatie kan helpen om wederzijds begrip en comfort te creëren.

Als de angst ernstig is en je leven beïnvloedt, overweeg dan om professionele hulp te zoeken bij een therapeut of seksuoloog. (Dit kon vroeger niet!) Het ouderwetse advies van open communicatie blijft waardevol, zelfs in moderne tijden.