Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Constipatie

Wat zijn oma's tips tegen obstipatie?

Het niet kunnen poepen of in nettere woorden een moeilijke stoelgang is iets waar Oma Wel Raad mee weet. Bekijk oma's tips tegen obstipatie.

Wrijven over bovenbenen bij constipatie

Wrijf met iets ruws(natte tandenborstel of eventueel met natte handen) over je bovenbenen terwijl je op de wc zit. Oud verpleegsters trucje.

Tip #3834
3 2
Kiwi's voor het ontbijt

Twee kiwi's voor het ontbijt doet wonderen!

Tip #1763
1 0
Aardappelpuree tegen constipatie

Als u last heeft van dit euvel eet dan 1 x per week dit: aardappelpuree uit een zakje. (bereiding: water 500ml effe koken laten dan 2 boullion tabletten erbij naar eigen smaak!dan ff laten koken dan dikke echt ong 60 tot 80 gr boter uit een pakje niet uit de fles erbij doen. koken laten in de magetron ong 6 min dan neem je het uit de magnetron dan doe je de puree uit het zakje erbij, en melk zoveel hoe u maar wilt en geen kruiden he zitten al in het boullion blokje) dat eet je echt HEET op een paar lepels is al voldoende om naar de wc te gaan! ik garandeer u dat u binnen een paar uur alles uit u lichaam heeft. heb het geprobeert en het geeft idd de volgende dag een luchtiger en lichter gevoel op alles. (bevat ook nog een hoop voedingsvezels en aardappelzetmeel)

Bianca
Tip #3014
1 0
Beginnen met magere yoghurt

's-Ochtends ontbijten met 250 gr.magere yoghurt,waarin 1 dessertlepel. tarwekiemen, 1 dessertl. gebroken lijnzaad en 1 dessertlepel zemelen. Als toetje vermengen met 2 eetl. crueslie als je dat lekker vindt! Als ontbijtaanvulling 2 of 3 tarweboterhammen met leerdammerkaas. Is tevens stevig ontbijt!

Hans
Tip #1346
0 0
Peperkoek helpt bij consipatie

Eet elke dag 2 plakjes peperkoek en let op geen witbrood eten veel volkoren.

Tip #1512
0 0
Minder constipatie door walnoten te eten

Eet elke dag walnoten, het helpt echt.

Annie Saanen
Tip #2834
0 0
Rozemarijnthee tegen constipatie

Bij mij werkte vrijwel niets tegen constipatie, maar bij toeval ontdekte ik hoe ik ineens van mijn probleem af was: iedere dag een kop thee met rozemarijn drinken. Trek thee van een handjevol rozemarijn in een klein pannetje water. ( Ik deed er een enkele kruidnagels bij, en wat honing voor de smaak.) Laten trekken, het kleurt diep paars. Ik dronk het tegen tandvleesontsteking (hielp ook prima) en ontdekte tot mijn verassing deze 'bijwerking' . Tip: zet de plant in je tuin, het wordt een flinke struik waar je zelfs de hele winter door van kunt blijven plukken. Werkt ook zeer ontstekingsremmend trouwens.

Tip #7280
0 0
Constipatie oplossen

Elke dag veel drinken. 2 liter water. Ik gebruik Skinnylove daarin. Poeder met natuurlijke ingrediƫnten. Helpt ook tegen maagpijn en opgeblazen gevoel.

Verschoren
Tip #16490
0 0
Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.