Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Vaginale schimmelinfectie

Wat is een natuurlijke behandeling van een vaginale schimmelinfectie?

Een schimmelinfectie is ook op basis van een natuurlijke behandeling te verminderen (en tijd heelt ook). Zoek altijd medisch consult als er twijfel is, dit zijn alleen maar gebruikservaringen en absoluut geen medische adviezen.

Mengsel van natuurazijn en water

Het lijkt tè makkelijk maar bij mij hielp het ècht. Vermeng 1 deel natuurazijn (jawel, die uit het keukenkastje) op 2 delen (lauwwarm) water. Doop er wat schone watten in (ik gebruik de wattips, van de oogmake-up, gewoon verkrijgbaar in de supermarkt)en dep de gehele vagina daarmee vochtig. Ook rond het plasgaatje en ga zover mogelijk inwendig evt. met tampon. Als laatste doe je ook even de anus zodat alle schimmels in het gebied bereikt worden. Niet afdrogen maar vanzelf laten drogen! De volgende dag is de jeuk en het schrijnende gevoel rond de schaamlippen weg! Eventueel een dag later nog een keer herhalen. Als je na bijv. een aantal weken denkt dat je er weer last van krijgt gelijk weer even deppen met het azijnmengsel. Dat was bij mij nog 2x het geval. Ik ben er nu al een jaar vanaf!

Martina
Tip #5706


Insmeren met yoghurt

Tijdens een blaasontsteking en/of schimmelinfectie heb je last van enorme jeuk/brand gevoel.
Gewoon goed insmeren met yoghurt en de jeuk of het brandgevoel verdwijnt.
Mocht het terug komen een tampon in yoghurt dopen en inbrengen tegen het zuur van de yoghurt kunnen de bacteriën niet en jij kan weer verder waar je mee bezig was.
De tip is trouwens van een natuurlijk genezer.

Wilma
Tip #5720


Cranberrypillen slikken

Ik heb zelf vaak last van een vaginale schimmelinfectie, en heb op deze website heel wat tips gelezen maar miste toch echt mijn grandioze oplossing:

Ik verblijf voor een tijd in Spanje en ik kreeg na een tijd weer eens een schimmelinfectie. Nu wilde ik hier niet naar de dokter gaan om het te laten behandelen, en rondlopen met deze jeuk hield ik niet langer vol!
Mijn huisgenootje raadde mij aan om cranberry pillen te slikken. Het schijnt algemeen betekend te zijn dat Cranberrypillen goed helpen tegen blaasontstekingen en schimmelinfecties.
Ik heb de cranberrypillen gekocht (in een natuurwinkel, maar denk dat ze in Nederland overal wel te koop zijn) en sinds ik deze dagelijks slik heb ik echt GEEN last meer van de vervelende schimmelinfectie. Echt de beste tip ooit! :-)

Sherita
Tip #4882


Eet regelmatig rode kool

Eet 3 weken lang iedere dag rond hetzelfde tijdstip 50 gr rode kool (mag ook uit een potje). Daarnaast eet je 1x per 3 dagen 1 zilveruitje (7 weken lang). Dit helpt om de zuurgraad te herstellen. Het werkt perfect.

Mootje
Tip #15708


Caprylzuur slikken

Ik had erg vaak last van vaginale schimmelinfectie. Huisarts zei dat ik gewoon pech had, ondanks dat ik het elke 2 maanden had. Nu slik ik bij de natuurwinkel vandaan 1 x per dag/ soms per 2 dagen Caprylzuur, nu al ruim een half jaar. Helemaal geen last meer gehad.

Manon
Tip #4644


Natuurlijke oregano olie

Na jarenlang roken ben ik zo’n 2 jaar geleden gestopt en sindsdien last van meerdere blaasontstekingen en schimmelinfecties. Mijn weerstand was dusdanig verlaagd doordat mijn lichaam alle gifstoffen van het jarenlang roken moest opruimen. De eerste kwaal verdween maar de schimmelinfecties kwam ik maar niet vanaf af. Ik heb werkelijk waar ALLES geprobeerd. De vaginale capsules, zalfjes, azijnbaden, maanden compleet suikervrij eten, geen alcohol en gebruik van tea tree olie. Maar de doorslag kwam door het gebruiken van natuurlijke Oregano Olie. Elke dag in de ochtend een a twee druppels oraal innemen met een theelepel water, eerste kwartier niks eten of drinken zodat je lichaam het goed opneemt. Het is hele sterke olie dus 1 of 2 druppels is echt meer dan genoeg! Na een week merkte ik zo groot verschil! Niet normaal! Eindelijk iets dat werkt! Absoluut het proberen waard mocht je net als ik helemaal wanhopig zijn voor een oplossing die wel werkt!

Anoniem_30
Tip #16105


Tips bij chronische schimmelinfectie

Dit heb ik gedaan, waardoor het helemaal gedaan is na een jaar chronische infectie: 1) Een vaginale douche gekocht en me dagelijks gespoeld met 20druppels tea tree (uit natuurvoedingswinkel) vermengd met 100 ml water. (ik gebruikte de vaginale douche uit het kruitvat waarin 200ml gaat, dus gebruikte 40druppels voor 200ml) 2) Dagelijks cranberry pillen genomen. 3) Na enkele dagen me te wassen met tea tree heb ik de vaginale douche gebruikt met intieme vloeistof (kruitvat). Ik las op fora dat intieme vloeistof slecht is, maar bij mij hielp het. De schimmel kan groeien in je vagina, omdat ze uit balans is (ziek laat me maar zeggen). Haar zuurtegraad is verstoord en ze is niet sterk genoeg om zich tegen de schimmels te weren. De intieme vloeistof bevat lichaamseigen melkzuur en heeft een pH-waarde (zuurtegraad) van 3,5 en bevat geen parfum. Het lactoserum helpt schimmels en bacteriën te bestrijden en helpt op een milde wijze aan de opbouw van een goede bacterieflora. Het herstelt met andere woorden je vagina en laat ze weer sterk zijn zoals voorheen. Nu kan ze zich dus wel weren tegen schimmels. 4) Naakt (dus zonder onderbroek) slapen 5) Katoenen onderbroeken dragen

Uma
Tip #4888


Vaginale douche met tea tree olie

Koop zo'n ding bij de drogist voor een vaginale douche. Hier doe je echter geen zeep o.i.d. in , maar ongeveer 5 a 7 druppels tea tree oil in pure vorm ( te koop bij reformzaak of kruidenwinkel, ook wel drogist) aanvullen met lauw water 2 x per dag spoelen. Na een paar dagen tot een week...over!

Renske
Tip #3677


Veel water drinken en vermijd zeep

Gewoon een week lang 3 liter water drinken en de vagina goed uitspoelen. Geen zeep gebruiken (sowieso nooit) en ook niets ala lactacyd.

Solomio
Tip #5108


Ander dieet en katoenen ondergoed

Drink elke dag yakult, eet geen wit brood meer, geen afbakbroodjes, katoenen ondergoed en was je ondergoed in neutral wasmiddel! Had al van alles aan medicijnen en cremes gehad maar niks hielp tot ik dit geprobeerd heb en heb nergens meer last van!

Kiki
Tip #2577


Insmeren met zoutwater

Ik heb al jaren last van vaginale candida, chronische candida dus! Bij mij is het soms zo ondragelijk dat ik niet kon slapen en dat crèmes niet hielpen. Toen kreeg ik van een vriendin een bizarre tip om water te koken ( daarna af te koelen) en er zeezout in te doen. Goed wassen ( inwendig, uitwendig en de anus) het brand ongelooflijk! Maar dat hoort. Ik was gelijk van alle klachten af! Misschien wat agressief maar als je het zo erg hebt dan raad ik dat zeker aan!

Tip #12009


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Was vagina met zoutwater oplossing

Je moet een zoutwater oplossing maken en dan 1 week lang 2 x per dag je vagina hiermee wassen. Het helpt echt, advies van dokter.

Anoniem123
Tip #14805


Kamille werkt

In een emmer kokend water met wat kamille doen en even roeren . Handdoek op de emmer leggen en erop gaan zitten 20 min elke dag of paar keer per dag . Het helpt echt probeer het dames! Ik heb al van alles gehad van de huisarts niks helpt .Dit helpt echt

Bodiel
Tip #16273


Vaginale douche met natuurazijn

Koop een vaginale douche en natuur azijn. Vul tot het streepje met azijn, de rest aanvullen met water. De meeste mensen vinden dit niet leuk dat ik het zeg, maar schrap suiker uit je menu. Denk aan snoep/koek maar ook koffie/thee met suiker, frisdrank etc. Ik merk echt dat als ik veel suiker nuttig op een dag ik gigantische last krijg. Wat ook goed is, is een bad met een flinke kluit soda erin en 15a 20 min relaxen. Dit stilt aanzienlijk de jeuk! Heb je geen bad, gebruik dan een teiltje o.i.d

Tip #7125


Tampon in yoghurt dippen

Tampon dopen in de gewone yoghurt
Kreeg de tip van de praktijkondersteuner van mijn huisarts.
Werkte prima! Het verlaagt de zuurgraad en verkoelt
Na een aantal dagen was is echt van mijn klachten af!👍🏼

Noekie
Tip #14664


Badderen in tea tree olie

Ik heb vaak last van een schimmel van alles geprobeerd, toen dacht ik... Ik ga die tree tea oil proberen gewoon een paar druppels op de vagina doen. Hielp ook niet.

Wat wel heeft geholpen met die tree tea oil is ermee in bad gaan. Ongeveer 20 druppels in bad doen en lekker een tijdje in bad liggen, ik was daarna gelijk van de jeuk af!

Kokkie
Tip #16091


Kokosolie inbrengen als tampon

Zet een potje kokosolie in de koelkast en als hij redelijk hard is, steek er een brokje uit. Breng die als een tampon in. Doe dit zolang je nog last hebt. Je kan ook de uitwendige delen met wat kokosolie insmeren. Kokosolie bevat veel laurine en die werkt schimmeldodend.

inkiepinkie
Tip #15124


Wassen met baking soda en water

Maak een oplossing van lauw water met 2 lepels baking soda en was daar de intieme zone 1 x p/d mee of maak een zitbadje. Je kunt ook keukenazijn met lauw water mengen en je genitaliën daar mee wassen of een zitbadje van nemen . Werkt supergoed .

inkiepinkie
Tip #15107


Tea tree olie smeren

Tea tree oil (€2,-) rechtstreeks op de vagina aanbrengen, en binnen 5 minuten alle klachten weg. Super spul!!

Loreen
Tip #14516


Cranberrypillen slikken

Ik heb vaak de Canesten Gyno zachte capsule/creme gebruikt, maar dit kan naar mijn idee niet goed zijn elke keer. Azijn etc. vind ik een beetje eng om daar te smeren. Vaginale douche vind ik ook iets te ver gaan. Mijn moeder heeft mij gewezen op Cranberry pillen, omdat dit echt van binnenuit werkt. Zo voorkom je dat het vaker gebeurt. Daarnaast zijn deze pillen goed voor veel meer andere dingen! Ik raad dit zeker aan voor een lang blijvend resultaat!

Dorien
Tip #14451


Pau d'Arco

Drink bij vaginale schimmelinfecties Pau d'arco thee. Of breng een tampon in die gedrenkt is in een sterk Pau d'arco aftreksel. Deze thee werkt ook goed tegen andere vaginale ontstekingen, witte vloed en ontstekingen aan de baarmoederhals. Tevens werkt Pau d'arco ook geweldig bij spruw. De moeder drinkt zo'n 3 tot 4 kopjes per dag en bij de baby ga je 3 tot 4 keer per dag met een doordrenkt gaasje mee door de mond. Dit zeker 4 tot 5 dagen volhouden. Pau d'arco is bij reformzaken te krijgen of op het internet te bestellen.

Marieke
Tip #1817


Katoenen maandverband i.p.v. tampons

Gebruik geen tampons meer tijdens de periode, maar katoenen maandverband (kotex) en draag alleen nog maar katoenen ondergoed. Daarvan is het bij mij van een chronische infectie totaal overgegaan. Had maandelijks medicatie, kreeg zelfs een kuur van vier maanden. Hielp allemaal niet, tot ik deze tips kreeg. Kleine moeite om aan te passen, lijkt mij!

Tip #7337


Niet wassen met zeep

Stoppen met het wassen met zeep, gebruik uitsluitend water (zet de douche er maar op). Drink producten met een rechtsdraaiend melkzuur en verminder zo veel mogelijk het gebruik van suikers. Werkt absoluut!

Clausje
Tip #1803


Stoppen met de anticonceptiepil

Voorheen had ik zo'n 3x per jaar een schimmelinfectie. Altijd in de weer met crème en etc. Nu sinds 2,5 jaar gestopt met de pil (overgegaan op koperspiraal) en echt nooit meer last gehad. Beste tip ooit!

Marloes90s
Tip #11689


Geen inlegkruisjes gebruiken

Ik heb bijna een jaar lang om de vier weken een schimmelinfectie gehad en ik werd erg wanhopig. Ik kon nooit fatsoenlijk seks hebben met mijn vriend en de jeuk was ondragelijk. Allerlei zalfjes geprobeerd, waaronder ook die vreselijke eieren die je erin moet duwen. Niets hielp op de lange termijn, tot mijn tante die apotheker is, tegen mij zei dat ik al mijn inlegkruisjes moest weggooien. Ik heb nogal last van de witte vloed en vond het vreselijk om vaak mijn onderbroek te moeten verwisselen, maar ik heb haar raad opgevolgd. Mijn schimmelinfecties kwamen na de uitbehandeling niet meer terug en mijn overmatige afscheiding werd ook minder. Kortom, get rid of those unneccesairy things! Alleen tijdens je menstruatie gebruiken en verder niet! Het helpt echt, liefs Ilona

Justadreaminggirl
Tip #11653


Vaginale douche met dettol

Vul een vaginale douche met een laagje pure dettol, aanlengen met water en spoelen, ook het buitenste gedeelte wassen hiermee. Doe het 3x per dag en binnen een paar dagen ben je ervanaf. Het zorgt er ook voor dat de jeuk ophoud. In het begin prikt het maar dat betekend dat het werkt. Ik doe het al jaren.

Jenna
Tip #9245


Streng dieet

Het is niet voldoende om bij zo'n infectie alleen plaatselijk de vagina te behandelen. Zo'n infectie komt meestal van Candida Albicans, en de infectie is slechte één uiting daarvan. Vergis je niet, Candida is veel ernstiger dan men zo denkt. De gistcellen eten zich een weg door darmwanden, bloed-aderen maagwand, eten de levende bloedcellen op, noem maar op, met het gevolg dat het lichaam langzamerhand vergiftigd wordt, met vele ernstige ziekten tot gevolg. Het is heel belangrijk om de candida onder controle te krijgen. Dat kan onder andere met een behoorlijk streng dieet. maar het is de moeite waard. Candida groeit als kool door suikers en gist en antibiotika en verkeerd voedsel. Ga naast het behandelen van de vagina meteen aan de gang om de oorzaak te verwijderen, het is van levensbelang. Knoflook is heel goed tegen Candida, zowiezo heel gezond. Laat je uitgebreid inlichten, dat kan onder andere bij he orthemoleculair instituut. Wees asjeblieft verstandig, sla de veroorzaker neer, in plaats van alleen de er er uit voorkomende kwalen te trachten te behandelen.

Sanne
Tip #2171


Molkosan drinken

Drink Molkosan, misschien vindt u niet zo lekker in het begin, maar als je het leert drinken is het best lekker!Vooral als je echt dorst heb en is ook voor veel meer dingen goed. Ook in combinatie met chlorella gaat het de infectie tegen. Het hielp bij mij echt goed, en als je het aan voelt komen meteen mee beginnen en binnen paar dagen is het weg!

Miek
Tip #4958


Zeewater helpt

Ik was 16 of 17 weken zwanger en verbleef op dat moment in Marokko om lekker vakantie te vieren en te genieten samen met mijn man, totdat ik opeens last kreeg van jeuk ik werd er gek van in eerste instantie dacht dat het kwam door sinaasappels omdat ik daar zo nu en dan irritaties van krijg beneden dat had ik al vanaf kleins af aan toen was het nog erger, anyhow ik dwaal af hihi ik belde mijn moeder om te vragen wat nu te doen ik zat in Marokko vlak bij het strand en ik weet die doktoren daar willen alleen maar geld verdienen dus daar had ik niks aan dus mijn moeder vertelde mij ga de zee in zeewater schijnt echt goed te helpen dus ik liet mijn man 4 liter halen (2x 2 literflessen) gevuld met zeewater en ging in een ton zitten daarmee dat heb ik 2 dagen gedaan en toen was het weg! ik heb er geen last meer van gehad! wat ik ook heb geprobeerd is in een fles met lauwwarm water en zeezout je vagina wassen iedere ochtend voor 3 dagen daarna zijn de klachten ook verdwenen dus dames probeer het zou ik zeggen.

P!ÑD4
Tip #4671


Badderen in keukenzout

In een warm bad gaan liggen met een pondje keukenzout ong. 30/45 min. Het helpt echt. Zout maakt schoon.

Rianne
Tip #4746


Vaginale douche met natuurazijn

Met een vaginale douche spoelen met natuur azijn.

Tip #3560


Brandnetelthee

Last van vaginale schimmelinfecties en schrale, pijnlijke schaamlippen? Zet dan sterke brandnetelthee (2 tot 3 zakjes Zonnatura brandnetelthee op een halve liter water). Twee tot drie keer per dag op het toilet een bekertje lauwwarme brandnetelthee langs je billen laten lopen en naderhand voorzichtig deppen. Kan evt. ook inwendig gebruikt worden. Je kunt de thee een paar dagen in een goed afgesloten fles in de koelkast bewaren, voor gebruik even op kamertemperatuur laten komen of in de magnetron lauwwarm maken. Helpt echt!

Dorette
Tip #2837


Niet met zeep wassen

Wat je ook gebruikt of doet; het allerbelangrijkste is NIET MET ZEEP WASSEN! Neem een nat washandje en doe daar wat babyolie op, daar wordt het net zo goed schoon mee!

Elle
Tip #2826


Na het vrijen de vagina uitspoelen

Volgens mijn huisarts zijn sommige vrouwen gevoelig voor de andere pH-waarde die sperma heeft, waardoor schimmels kunnen groeien. Mijn tip: na het vrijen je vagina uitspoelen met een lauwe douchestraal. Ik heb nu al anderhalf jaar géén last meer gehad van een schimmelinfectie, in tegenstelling tot zéér regelmatig vroeger.

Sandra
Tip #2507


Vaginale Schimmelinfectie

Spoel met 1 glas warm water met 1 eetlepel baking soda er in. Doe dit 1x per dag net zo lang totdat je geen klachten meer hebt.

Loulou
Tip #18130


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.