Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Verstopt oor

Hoe kan je het beste een verstopt oor vrijmaken?

Als je een verstopt oor hebt moet je vaak oorsmeer verwijderen. Met de volgende tips moet het toch echt lukken om een verstopt oor vrij te maken.

Verstopt oor weken met soda oplossing

Een verstopt oor wordt veelal veroorzaakt door oorsmeer dat bij het reinigen van het oor met een wattenstaafje naar binnen wordt geduwd en daar een propje is gaan vormen. Met een sodaoplossing kunt u het oorsmeer week maken en uit de gehoorgang spoelen. Vul daartoe een limonadeglas met water (dit hoeft niet te zijn gekookt) en los daarin een theelepel soda op. Spoel met behulp van een pipetje (of met een theelepeltje) het verstopte oor. Laat de oplossing een minuut in het oor zitten en laat het er dan weer uitlopen. Herhaal dit meerdere keren per dag. Heeft dit na een week geen verlichting gebracht, ga dan naar de huisarts om het oor te laten uitspuiten.

Wim Timmer
Tip #1139


Sla-olie voor een verstopt oor

Laat in het oor wat sla-olie slopen zodat het smeer week word. Na 15-30 minuten doorspoelen en alles is opgelost

Par
Tip #2334


Glycerine tegen verstopt oor

Doe er glycerine in. De inhoud wordt dan zacht. Volgende dag neus dichtknijpen en voorzichtig toch door de neus uit proberen te ademen. Niet te hard druk uitoefenen, doe voorzichtig. Je kunt dan je trommelvlies voelen "ploppen" . Er komt dan wat druk achter het trommelvlies dat het vuil naar buiten drukt. Zonodig hele procedure herhalen. Deze methode van neus dichthouden en blazen heet bij duikers: "oren klaren".

Anneke de Vries
Tip #2649


Dicht oor open krijgen

Mijn oor zat al dagen dicht en de druk op het oor nam alleen maar toe. De oorzaak wist ik niet. Ik kwam hier goed vanaf door het laten in te druppelen met slaolie met een watje ervoor. Het werkte bij mij. Als dit niet lukt zou ik het dichte oor lekker laten uitspuiten bij de huisarts.

Paul
Tip #19609


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.